Mi lista de blogs

viernes, 4 de mayo de 2012

En el 40è aniversari del Centre Social de #Sants, conversarem amb el seu primer president, Josep Charles. Corria llavors, 1972!

Aquest cartell resum els "40 anys lluitant per un barri millor" del Centre Social de Sants. I ningú més adient per parlar-ne que aquell qui va iniciar aquesta lluita; el seu primer president, Josep Charles. Corria llavors 1972, i a Sants ...
Bé, podríem imarginar-nos què passava al nostre barri en aquella època, però no ens caldrà. Amb el Josep volem reviure aquells inicis, què passava i com s'afrontava des del Centre Social. Era època de canvis convulsos, l'associacionisme estava més viu que mai i Sants n'era un exemple.
Ara, 40 anys després, torna a ser època de canvis profunds, però ho afrontem igual? L'associacionisme continúa tant viu? Esdevé una eina de pressió a nivell polític? O ja ens agradaria? Analitzarem aquesta vessant també amb el Josep Charles, sense oblidar i demanar-li, amb tot luxe de detalls, que ens expliqui què trobarem en  l'exposició commemorativa que s'inaugura dilluns vinent dia 7 de maig. 


A més, en el Dia Mundial de la llibertat de premsa que es celebrava ahir dia 3 de maig, al Col.legi de Periodistes es presentava també  l'"Anuari Media.Cat. Els silencis mediàtics de 2011". Un total de 15 reportatges d'investigació sobre temes silenciats pels mitjans que han estat coordinats pels periodistes Roger Palà i Sergi Picazo. I és amb aquest últim amb qui conversarem a la primera part del programa. Quin tipus de "llibertat de premsa" es dona en els gran mitjants? Per què hi ha temes que no es toquen? Existeix l'autocensura? ...? En la imatge, un moment de la presentació de l'anuari, on @LaSetrillera en va ser testimoni de primera mà ;-)

No hay comentarios:

Publicar un comentario